MLADINSKI FESTIVAL

Mladinski festival v Sloveniji? Da, točno tako. Milost Medžugorja smo se odločili podeliti tudi s slovensko mladino. Vera raste in se utrjuje tudi po srečanjih, kot je Mladinski festival. Preglej naš program, vsebino in druge pomembne informacije.

Mladinski festival

O FESTIVALU

Ideja Mladinskega festivala je prišla iz Medžugorja, kjer že 31 let poteka enotedenski festival za mlade z vsega sveta. Zamisel o molitvenem srečanju mladih se je rodila v srcu mladega romarja iz Anglije, ki je to željo delil s, sedaj že pokojnim, patrom Slavkom Barbaričem, začetnikom festivala za mlade. Festival je sestavljen iz katehez, pričevanj, molitve, adoracije, sv. maše, plesa in petja. Leta 2019 smo na pobudo murskosoboškega kaplana, g. Aljaža Baša, začeli razmišljati, da bi duh festivala iz Medžugorja prenesli tudi na slovenska tla. Zamisel je obrodila sad in tako smo v duhu Mladifesta pričeli načrtovati dvodnevni festival za mlade iz celotne Slovenije. 1. Mladinski festival bo tako potekal od 8. do 9. maja 2021 v škofiji Murska Sobota, čeprav smo ga načrtovali že za leto 2020, vendar je bil zaradi trenutnih razmer prestavljen na leto 2021. Na festivalu se nam bodo pridružili številni gostje, program pa bo s petjem in igranjem obogatil pevski zbor in bend Mladinskega festivala.

—————————————————————————————–

EKIPE

Vsak dogodek, ki ga pripravljamo, je potreben dobrega načrta, organizacije in seveda tudi molitve. Mladinski festival tako povezano pripravljamo različne ekipe, ki se mesečno dobivamo na naših srečanjih. Ekipe, ki bomo poskrbele, da bo festival potekal nemoteno, pa smo:

  • ekipa za logistiko,
  • ekipa za medije,
  • ekipa za glasbo,
  • ekipa za duhovni program,
  • ekipa za koordinacijo prostovoljcev,
  • ekipa za liturgijo.

Vsaka ekipa te vabi, da se nam maja 2021 pridružiš v Murski Soboti! Če bi želel postati del katere izmed ekip, piši na: mladinskifestival@gmail.com.

PRIZORIŠČE IN NASTANITEV

PRIZORIŠČE

V Murski Soboti, središču murskosoboške škofije, na nogometnem igrišču zraven stolnice. 634 kilometrov od Medžugorja, 693 kilometrov od Čenstohove in dva kilometra od najbližje restavracije McDonald’s. V primeru slabega vremena se vse dejavnosti preselijo v notranjost stolnice. #slabovremenasneustavi

NASTANITEV

Prihajaš iz oddaljenih krajev? Morda iz tujine? Si udeleženec Mladinskega festivala 2021 in bi festival rad doživel v celoti? Brez skrbi, lahko ga boš! Za vsakega smo pripravili različne možnosti nastanitve, kjer se bo možno spočiti in pripraviti na nov dan bombastičnega Mladinskega festivala. Nastanitve bodo omogočene po nekaterih župnijah, telovadnicah osnovnih in srednjih šol. Poskrbeli bomo tudi za večje skupine avtobusov. V primeru potrebe po nastanitvi, ne pozabi tega omeniti ob registraciji.

PROGRAM

Mladinski festival bo potekal v dveh dnevih. Program bo objavljen, ko bo določen datum dogajanja festivala.

FESTIVAL NA SPLETU: V primeru epidemije koronavirusa boste dogajanje lahko spremljali na naši Facebook strani Mladinski festival, Youtube kanalu ŠOM MS ali si pogledali slikovne utrinke na Instagramu: mladinski.festival.

REGISTRACIJA

Za registracijo bomo v prihodnjih mesecih odprli prav posebno prijavno mesto. Trenutno nam lahko pišete na: mladinskifestival@gmail.com.