#DelimUpanje: Sveta maša za mlade in adoracija

Zadnjo soboto v februarju je škofijsko srečanje mladih potekalo v župniji Ljutomer, kjer smo se zbrali pri sveti maši, ki je je daroval tamkajšnji župnik Goran Merica ob somaševanju  duhovnikov Aljaža Baše, Izidorja Veleberija in Branka Zemljaka.

Pri pridigi nas je nagovoril z mislijo o Jezusovih besedah, s katerimi je pregnal hudiča in njegovo skušnjavo v puščavi; »Tedaj mu je Jezus rekel: »Pobêri se, satan, kajti pisano je: ›Gospoda, svojega Boga, môli in njemu samemu služi!‹« (Mt 4,1-11). Spodbudil nas je k nesebičnosti, ponižnosti in vztrajni odločitvi da vsemu, kar je Božjega, vedno rečemo DA in se tako vedno, še posebej pa v postnem času, zgledujemo po evangelijskih besedah prve postne nedelje.

Sveto mašo je spremljalo petje Škofijskega pevskega zbora pod vodstvom Petre Ivančič, med adoracijo, ki je sledila, pa so pele članice Vokalne skupine Luč iz župnije Ljutomer, pod vodstvom Lucije Pušenjak.

Najsvetejšega smo počastili ob razmišljanjih, ki so jih pripravili in prebrali mladi iz župnije. Gospodu smo ob vstopu v postni čas predali svojo grešnost in krhkost, ter ga skupno prosili za trdno vero, ki nas bo vodila skozi globoko pokoro v postu.

Po maši nas je pozdravil še voditelj mladinske pastorale, gospod Aljaž Baša in nas povabil, da se zopet srečamo že 11. marca, ko bomo skupaj prehodili in molili Halasov križev pot na Hotizi.

Seveda ni manjkalo sproščeno druženje in bogato okrepčilo, ki so ga pripravile gospodinje iz župnije gostiteljice. Vesel klepet je v večernih urah odzvenel, naša vesela srca, polna Božje ljubezni pa so z nami odpotovala v vsakdanje življenje.