#DelimUpanje: Sveta maša in molitev ob svečah pred Najsvetejšim

»Tam, kjer ste mladi, je sonce,« se je glasil pozdrav duhovnika Stanislava Zvera, župnika v Bogojini, ki smo jo mladi iz škofije obiskali v soboto, 29. aprila.

Naše aprilsko srečanje #DelimUpanje je potekalo v duhu velikonočnega veselja in z mislijo na nedeljo Dobrega pastirja. Pričeli smo s sveto mašo, ki jo je daroval domači župnik in nas pri njej nagovoril z evangelijskimi besedami: ˝Simon Peter mu je odvrnil: »Gospod, h komu naj gremo? Besede večnega življenja imaš.« (Jn 6,68). Povabil nas je k razmisleku, kaj mi postavljamo kot temelj našega življenja in h komu ali čemu večkrat zaidemo – na pot, ki pelje proč od besed večnega življenja. Za vzgled sledenja pravim potem in trdne vere nam je postavil godovnico, sveto Katarino Siensko, ki je s svojo vero navdihnila samega papeža. S skupno molitvijo k našemu Očetu smo ob sklepu tedna molitve za duhovne poklice prosili, da bi vsi prepoznali klice in poti, ki nam jih pripravlja Gospod, bodisi s ciljem v duhovniškem poslanstvu ali kot laiki v različnih poklicih.

Po sveti maši nas je bogoslovec Blaž Baligač, skupaj z mladimi iz župnije Bogojina, vodil skozi 14 postaj pobožnosti Pot luči, pri kateri smo polni velikonočnega veselja vzklikali: ˝Molimo te Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim vstajenjem dal Svetu življenje.˝ Ob koncu srečanja, ki ga je s petjem spremljal Škofijski pevski zbor, se je izpred oltarja med občestvo razširil plamen velikonočne sveče, ob katerem smo obnovili svoje krstne zaobljube.

Zbrani, po krstu združeni v eno družino, smo kot bratje in sestre srečanje izkoristili tudi za sproščeno druženje ob dobrotah, ki so jih za nas pripravile gospodinje iz župnije gostiteljice. Klepet je nanesel tudi na romanje v Medžugorje, na katerega se je še možno prijaviti v Marijinem mesecu maju, v katerem prav tako sklenemo letošnjo serijo dogodkov #DelimUpanje.