#DelimUpanje: Srečanje voditeljev Oratorija

V soboto, 27. maja, smo imeli v župniji Murska Sobota škofijsko srečanje mladih, kamor smo še posebej povabili voditelje Oratorija v naši škofiji. Najprej smo se zbrali pri sveti maši, ki jo je vodil tamkajšnji župnik g. Goran Kuhar. Opogumil nas je k odprtosti Sv. Duhu, da bi se prepustili njegovemu vodstvu in mojstrskemu dotiku kot violina v mojstrovi roki. Škofijski zbor pa nas je uvedel v božje skrivnosti s čudovito ubranim petjem.

Po maši je sledilo srečanje voditeljev z vodjo mladinske pastorale g. Aljažem Bašo. Izpostavili smo pozitivne in negativne vidike o štirih pomembnih točkah Oratorija: o zgodbi, katehezah, delavnicah in igrah. Pogovorili smo se o posebnostih svojih oratorijev in se posvetovali o izzivih, s katerimi se srečujemo. Opogumile so nas besede, da se moramo z vsemi močmi – ne glede na to, kako malo ali veliko nas je – truditi za to, da prekvasimo tukajšnjo mladino in otroke. Srečanje nam je dalo nov zagon za letošnje pastoralno delo na oratorijih.

Ostali mladi so se družili na družabnem večeru v murskosoboški župnijski dvorani. Večer smo poživili z vsem znanimi pa tudi z manj znanimi bansi, ki so okrepili našo mladostno energijo.