ČLANI ŠOM-a

Aljaž Baša

Aljaž Baša

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Že dolgo me nekako spremljata, opogumljata, ter dajeta motivacijo za delo z mladimi prvi dve točki iz Posinodalne apostolske spodbude papeža Frančiška: Kristus živi – Christus vivit: »Kristus, naše upanje, živi in On je najčudovitejša mladost tega sveta. Vse, česar se dotakne, postane mlado, se prenovi, se napolni z življenjem. Prve besede torej, ki jih želim nameniti vsakemu mlademu kristjanu, so: On živi in te želi živega!« »On je v tebi, je s teboj in nikoli ne odide. Lahko se še tako oddaljiš, tam je Vstali, ki te kliče in čaka, da lahko znova začneš. Ko se boš čutil postaranega zaradi žalosti, zamer, strahov, dvomov ali porazov, bo tam, da ti vrne moč in upanje.« Do mladih speljati pot Jezusu, da se jih dotakne, da mlade »oživi«, jih prenovi, jim vrne mladostno svežino in vedrino.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Prosti čas rad preživim z nečakom in nečakinjo ali s prijatelji, grem na sprehod ali kolesarit v naravo, obiščem kakšno nogometno tekmo, ali pa fotografiram in občudujem dela Stvarnika.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: Moje novomašno geslo: »Gospod, tvojo ljubezen bom na veke opeval« (Ps 89,1)
Ana Marija Kavaš

Ana Marija Kavaš

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Pri delu v ŠOM-u me navdihuje zavedanje, da sem bila po Božjem načrtu izbrana, da s svojimi sposobnostmi prispevam k rasti mladinske pastorale v naši škofiji. Navdihuje me to, da lahko prisluhnem potrebam drugih, skupaj z drugimi člani sodelujem pri pripravi raznih dogodkov in gradim občestvo mladih, ki pričuje o ljubezni našega nebeškega Očeta.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Svoj prosti čas najraje preživljam v družbi svoje družine, prijateljev. Zelo rada se odpravim na sprehod, kjer občudujem lepote stvarstva, rada preberem kakšno dobro knjigo in preizkušam svoje slaščičarske sposobnosti.  Seveda pa ne gre brez ustvarjanja, predvsem glasbenega, kjer misli srca dobijo svojstven pomen.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: »Ne obsojajte in ne boste obsojeni. Odpuščajte in vam bo odpuščeno. Dajajte in se vam bo dalo.« (Lk 6, 37-38)
Anamarija Kelenc

Anamarija Kelenc

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Pri delu v ŠOM-u me navdihuje Sveti Duh. 🙂 Vsekakor pa tudi to, da lahko kateremu izmed mladih približam Boga, vero, upanje in ljubezen.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Obožujem potovanja in gledanje serij, filmov pa tudi sladoled Ben&Jerry in šopke rož. Ko imam čas, rada vzamem v roke kakšno dobro knjigo ali svojo flavto. S prijatelji rada skuham čaj, gremo skupaj na sprehod, drugič pa se s kitaro usedemo zunaj na travo in pojemo ter tekmujemo, kdo bo povedal slabši vic.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: »Človekovo srce načrtuje svojo pot, a Gospod vodi njegove korake.« (Prg 16,9)
Jožef Šetvanec

Jožef Števanec

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Pri delu v Škofijskem odboru za mlade me navdihuje ravno to – delo z mladimi. Mladim približati Boga in molitev na drug, “moderen”,  nam zanimivejši način. Navdihuje me tudi druženje z mladimi, pletenje novih prijateljskih vezi. Ob organiziranju različnih dogodkov za mlade mi je v navdih tudi oblikovanje in soustvarjanje dogodka: Mladinski festival.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Svoj prosti čas najraje preživljam v družbi prijateljev. V njihovi družbi velikokrat zaigram na harmoniko in zapojem kakšno pesem. Zelo rad se ukvarjam s športom, še najraje s tekom in kolesarjenjem. V športu najdem sprostitev in notranji mir, ki mi pomagata pri premagovanju vsakodnevnih preprek. Prav tako se rad odpravim na sprehod v naravo. Ko se mi porodi kakšna “strojniška” ideja, rad prosti čas preživim tudi za računalnikom, kjer v različnih programih svojo idejo zmodeliram.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: Kdor ni proti nam, je za nas.” (Mr 9,40)
Ana Elizabeta Kerman De Luisa

Ana Elizabeta Kerman De Luisa

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Mladi, ki s svojimi življenjskimi zgodbami pokažejo, zakaj je vredno živeti v Kristusu. Mladi, ki so živeli v Kristusu in so nanj pozabili. Mladi, ki dvomijo, zakaj bi sploh naj živeli v Kristusu. Vse te tri skupine mladih so in vsaka potrebuje svojo duhovno nego.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Najraje ga preživim z domačimi, če so oni zasedeni, pa ob kakem dobrem filmu.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: »Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale.« (1 Kor 13,1) Ta svetopisemski citat me spremlja že od sv. birme. Trudim se, da ga vsak dan živim, pa naj kuham, perem, učim ali sem v družbi, poskušam vse delati z veseljem in z ljubeznijo.
Nejc Ajlec

Nejc Ajlec

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Predvsem to, ko vidim, kako se ekipa trudi tudi za medsebojno povezanost in dejstvo, da skupaj organiziramo aktivnosti za mlade iz celotne škofije. S tem jim damo možnost, da Njega samo še bolje spoznajo.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Najraje v družbi ljudi, ki jim lahko zares zaupam. Še boljše je, če druženje vključuje tudi razne športne aktivnosti (odprave v hribe, sprehodi v naravi, igranje nogometa …). Seveda pa kakšno nedeljsko popoldne z veseljem »zabijem« tudi na kavču ob spremljanju športnih prenosov ali gledanju filmov.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: »Koga si namreč skušam dobiti na svojo stran, ljudi ali Boga? Si mar prizadevam, da bi ugajal ljudem? Ko bi še hotel ugajati ljudem, ne bi bil Kristusov služabnik.« (Gal 1,10)
Ajda Barbarič

Ajda Barbarič

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Predvsem dana priložnost, da svoje sposobnosti uporabim Bogu v čast in v dobro svojih sovrstnikov. Lepo je delati s predstavo in ciljem, da pomagaš nekomu pri krepitvi vere ali iskanju le te.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Ko se ob šolskih in obšolskih dejavnostih pojavi kakšna priložnost za sprostitev jo izkoristim predvsem z družino ali sprehodi v naravi. Sicer pa tudi obveznosti v občestvu Cerkve postavljam v kategorijo »prosti čas«, ker krepijo duha in polnijo z energijo. 🙂
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: Že dolgo me spremlja odlomek iz prvega Petrovega pisma; »Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepuščal njemu, ki sodi pravično.« (1 Pt 2:23) Daje mi namreč zagon pri oznanjanju Boga preko mojih del in življenja, brez oziranja na slabe odzive okolice. Tudi tebi, ki to bereš, polagam na srce, da ob vsakem strahu pred mnenjem drugih pomisliš na to, da Bog ve kaj je resnica in če delaš dobro, so torej na koncu tvoje poti vedno vrata v Božje kraljestvo.
Monika Ivančič

Monika Ivančič

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Pri delu me navdihuje želja po darovanju svojih talentov in povezovanju talentov naše skupine za dobro sočloveka. Delati z mladimi in za mlade je velik dar, ki me bogati in daje priložnosti, da se vero trudim zares živeti ter z dogodki, ki jih organiziramo v ŠOM-u, sprejeti čisto vsakega mladega.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Najraje ga zapolnim s smehom, pogovori in sprehodom v družbi mojih najdražjih. Ob tem zagotovo pride na vrsto tudi besedno ustvarjanje, petje in gorski podvigi. Karkoli od tega zapolni moj čas, vsakič se trudim svojo zakladnico spominov obogatiti z iskrenimi trenutki.   
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: Pričakovanje, ki se oddaljuje, stiska srce; upanje, ki prihaja, pa je drevo življenja. (Prg 13,12)
Dominik Pihlar

Dominik Pihlar

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Vesel sem, da sem član tega odbora, v katerem me obdajajo iskreni in dobri ljudje. Pri delu v ŠOM-u pa me navdihuje to, da skupaj slavimo in častimo Boga ter organiziramo dogodke, s katerimi širimo Božjo ljubezen.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Prosti čas najraje preživim s prijatelji, ki me obdajajo s pozitivno energijo, radostjo, veseljem in božjo navzočnostjo. Zelo rad pa tudi igram nogomet, košarko in druge športe, kjer se krepi ekipni duh. Seveda pa nekaj prostega časa namenim za poglabljanje vere in gradnjo odnosa z Bogom.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni. (Jn 14,6)
Sara Šabjan

Sara Šabjan

 • Kaj te navdihuje pri delu v ŠOM-u? Pri delu v  ŠOM-u me najbolj navdihuje, da se skupaj trudimo, iščemo, raziskujemo, načrtujemo nove projekte, aktivnosti in dogajanja, ki bi mlade vabila k vrnitvi in poglobitvi odnosa z Bogom. Verjamem, da veliko mladih išče Boga, pa na žalost na napačen način ali na napačnih krajih. Ravno zato se mi dejavnost mladih v katoliški cerkvi zdi še bolj pomembna.
 • Kako najraje preživljaš svoj prosti čas? Svoj prosti čas najraje preživim v krogu svoje družine, prijateljev in z ljudmi, s katerimi lahko skupaj slavim Boga. Zelo rada se srečujem na mladinskih srečanjih v naši župniji, kjer molimo, debatiramo in poglabljamo svoj odnos z Bogom. Nikoli pa ne zmanjka časa za kakšno dobro kavo in debato. Rada ustvarjam, pojem in najlepše je, ko to lahko počnem s prijateljico, s katero skupaj vodiva otroški pevski zborček v naši župniji. Zelo rada se smejim in dobro voljo širim naprej.
 • Svetopisemski citat, ki te trenutno spremlja: Trenutno me najbolj nagovarja citat: »Vse zmorem v njem, ki mi daje moč.« (Flp 4,13). Nagovarja me v tem, da prav res zmoremo vse, če dopustimo Gospodu, da je tudi On del našega življenja. V vsej polnosti, ko smo veseli, radostni, ljubezni polni in tudi takrat, ko smo žalostni, trpeči in bolni.