#DelimUpanje: Adoracija pred praznikom vseh svetih

Glede na trenutne razmere smo se v Škofijskem odboru za mladino Murska Sobota odločili, da z našimi dogodki nadaljujemo na spletu. Tako smo s prvim večerom začeli v soboto, 31. 10. 2020 na predvečer praznika vseh svetih in ga poimenovali #DelimUpanje. S projektom #DelimUpanje smo začeli že v prvem valu koronavirusa, ko smo med mladimi in populacijo nasploh začutili veliko pomanjkanje upanja in dobrih, srčnih zgodb. Takrat smo mlade spodbudili, da nam pošljejo svoje zgodbe upanja, svoja pričevanja, kjer so v preizkušnjah ohranili pogum in utrdili osebno vero. Sedaj smo se odločili, da z delitvijo upanja nadaljujemo v okviru spletnih večerov, kjer se bomo srečevali s tematikami – duhovno, družabno, doživeto. V vsem skupaj pa bomo iskali in delili upanje in zaupanje v Božji objem.

Na prvem srečanju smo tako pripravili večer adoracije z molitvijo in pesmijo pred Najsvetejšim, ki jo je vodil stolni kaplan Aljaž Baša. Pred tem nas je s svojim obiskom presenetil še g. škof Peter Štumpf in mlade nagovoril s pogumnim ter upanja polnim sporočilom, da smo prav vsi na poti proti svetosti, kjer Bog z odprtimi rokami čaka vsakega izmed nas. Opogumil nas je tudi z zgledom življenja mladega Carla Acutisa, ki ga je papež pred kratkim razglasil za blaženega. Prilagamo nekaj besed, ki nam jih je zaupal:

Praznik vseh svetnikov je tudi praznik današnje mladine! Za nove čase novi svetniki. Božji evangelij je sodoben: Duh oblikuje nove obraze. Vstopili smo v dobo svetosti za izgubljene. Čas velike bede je čas velikega usmiljenja. /…/ Svetnik je: tisti, čigar srce se odpira nebesom, postane ta nebesa in Bog prebiva pri njem. Svetnik nas priganja: Vstani, brat in sestra, ne utrudi se. Nadaljuj pot, ne sam, z Bogom!

Škofu se še enkrat zahvaljujemo za njegovo prisotnost in besede spodbude, kaplanu Aljažu za duhovno okrepitev pred Najsvetejšim in vsem mladim, ki so se nam pridružili. Čeprav smo se tokrat videli na daljavo, pa Bog vseeno nagovarja naša srca in nam podarja svoj mir, upanje ter ljubezen. Že sedaj se z velikim veseljem oziroma v dogodke, ki so pred nami in se Bogu zahvaljujemo za tudi za ta čas preizkušenj. Sedaj je čas, da izkoristimo trenutek, ki nam je podarjen, saj Bog v vsaki sekundi čaka na nas in nas spodbuja v delu za dobro sočloveka.

O prihodnjih dogodkih #DelimUpanje bomo še naprej aktivno obveščali na naši fb skupini, strani in spletni strani ŠOM-a, ki prihaja zelo kmalu. In ne pozabimo deliti upanja naprej.